112

Shurgard in Zoetermeer volledig uitgebrand: 'Ons hele leven lag hier opgeslagen'

Een grote brand legde vannacht Shurgard in Zoetermeer volledig in as. Volgens de brandweer kan alles wat in de opslagboxenloods werd bewaard, als verloren worden beschouwd. Een drama voor twee gezinnen, die tijdelijk al hun spullen in een Shurgard-box hadden opgeslagen.

Lees ook: Grote brand op industrieterrein Zoetermeer

“Ons hele leven lag hier opgeslagen. We hebben nu alleen nog een bed, kleding en één tv, dat is het, de rest lag hier.”, vertelt een van de gedupeerden. Ze woont samen met haar partner tijdelijk op een zolderkamertje, omdat haar huis wat sneller dan verwacht werd verkocht.

Emotionele waarde

Vervangbaar materieel ging in vlammen op, maar ook veel spullen met emotionele waarde vielen ten prooi aan het vuur. “De wasdroger, wasmachine, tafel, mijn trouwjurk, fotoboeken, alles stond daar. Die trouwjurk krijg je niet terug, die foto’s ook niet.”

Een ander stel is aan het verhuizen en trof hetzelfde lot. “We hebben nog maar drie koffers over van wat we hebben opgebouwd. Alle eerste spulletjes van onze kleine jongen lagen erin. Zijn eerste mutsje, het schaartje waarmee de navelstreng werd doorgeknipt, alles is weg.”

Volgens een van de gedupeerden werkte de filiaaleigenaar niet echt mee. “Ik heb hier niks te zoeken, ik wil naar huis. Dat waren letterlijk zijn woorden. Je wordt boos, maar je weet dat je daar niks mee bereikt.”

Rest van de dag nablussen

De brandweer laat weten dat het vuur is ontstaan in een naastgelegen bedrijfspand, waarna het vuur oversloeg op de Shurgard in Zoetermeer. “Als daar eenmaal brand in zit, en er is geen goede blusinstallatie, dan gaat het vuur gewoon door”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. De brandweer is de rest van de dag bezig met nablussen.