Gezondheid

Brabant neemt drastische maatregelen in strijd tegen coronavirus: evenementen en voetbalwedstrijden verboden

De provincie Brabant neemt drastische maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Grote evenementen, beurzen en voetbalwedstrijden worden verboden en inwoners van de provincie worden dringend verzocht de komende zeven dagen sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden.

“We moeten met elkaar als Brabanders een uiterste poging doen om dit virus in te dammen”, zei burgemeester Theo Weterings van Tilburg tijdens de persconferentie in het stadhuis van Den Bosch. Ook burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch) en John Jorritsma (Eindhoven) waren daarbij aanwezig.

Voetbalwedstrijden en evenementen verboden

Alle voetbalwedstrijden die komend weekeinde in Noord-Brabant zouden worden gespeeld in de eredivisie en de eerste divisie, worden verboden. Daarnaast wordt de carnavalsoptocht in Oosterhout verboden en wordt een beurs op de TU in Eindhoven per direct stopgezet. Alle evenementen met 1000 bezoekers of meer worden afgelast. Paardensportevenement Indoor Brabant gaat niet door zoals gepland, maar kan nog worden ‘opgeknipt’ in kleinere onderdelen met minder toeschouwers.

Lees ook: LIVE: Brabantse burgemeesters geven update over coronavirus in de provincie

Minister Bruins zei dinsdagmiddag dat het op dit moment nog prima vol te houden is dat er andere maatregelen gelden voor Noord-Brabant dan voor de rest van Nederland. “Het is moeilijk om te zeggen wanneer dat verandert. Dat staat niet op een kalender. Dat is afhankelijk van de ontwikkelingen in Brabant en in andere delen van het land.”

De aanvullende maatregelen blijven nog zeker tot aanstaande maandag van kracht. Daarna worden de situatie en de ingestelde maatregelen opnieuw bekeken.