Weer & Verkeer

Goedkoop tanken in België kan je een boete van 4000 euro opleveren

Nederlanders die in België binnenkort goedkoop willen gaan tanken zijn gewaarschuwd, want dit kan je een boete opleveren ter waarde van 4000 euro.

Lees ook: Nederlanders vertikken het om auto te laten staan door hoge brandstofprijs

Sinds België in lockdown is, mogen onze Zuiderburen alleen naar buiten gaan als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als men de auto moet voltanken. Echter zijn buitenlandse ‘tanktoeristen’ niet welkom. Daarom gaat de Belgische politie het streng in de gaten houden en tanktoeristen bekeuren.

‘Tegen diehards wordt opgetreden’

Patrick De Smedt van de Belgische politie zegt tegenover Omroep Brabant dat er nog geen bekeuringen zijn uitgedeeld. De Smedt zegt dat er eerst gewaarschuwd zal worden. Pals als er niet wordt meegewerkt, kunnen de tankende Nederlanders een boete van 4000 euro krijgen. “Er zullen zeker nog overtredingen volgen. Tegen de diehards wordt opgetreden.”

De afgelopen dagen was het nog mogelijk voor Nederlanders om goedkoop te tanken in België. Nederlanders die over de grens kwamen tanken kregen toen slechts een waarschuwing. De boete is bewust hoog zodat de politie bij de zuiderburen streng kan handhaven.

UPDATE: België sluit grenzen voor onnodig in- en uitreizen
België heeft aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat meldt de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem. De maatregel is al ingegaan.

“In het bijzonder worden de toeristische verplaatsingen naar België verboden en zullen grenscontroles voortaan van toepassing zijn”, aldus De Crem. “Elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd.”