Lifestyle & Entertainment

Betsie en Han komen mopperend samen wel de coronacrisis door

Tijdens de coronacrisis kunnen de spanningen flink oplopen binnen het huwelijk of relatie. Het valt soms ook niet mee om met je partner 24 uur per dag tussen vier muren door te brengen. Maar Betsie (71) en Han (74) uit Eindhoven lijken zich er samen door heen te slaan. Vorig jaar vierde het echtpaar hun 50-jarige huwelijk.

Lees het laatste coronanieuws in ons liveblog    

Lachen en kusjes geven is alleen niet helemaal het ding van de twee. ”Op elkaar mopperen, dat lijkt er meer op, want zo uiten wij onze liefde aan elkaar”, vertelt Betsie. Hoewel het echtpaar niet altijd even goed met elkaar kan, kunnen ze zeker niet zonder elkaar.

”We hebben nooit echt ruzie gehad in de afgelopen 50 jaar, maar soms kan ik hem natuurlijk ook wel even wegsturen uit boosheid. Dit is wel eens gebeurd. Han had er namelijk genoeg van en is toen boos weggefietst. Het duurde me erg lang voordat hij weer thuis kwam. Toen wist ik dat ik het had verpest. Ik ben blij dat hij is teruggekomen. Zonder hem heb ik niks meer te mopperen”, lacht Betsie.

Het geheim

Volgens het stel is het geheim om iets te vinden wat je echt voor jezelf kan doen. Betsie legt bijvoorbeeld een puzzel en Han schildert het huis en voert nog andere klusjes uit, die hij volgens Betsie al te lang heeft uitgesteld.

Lees ook: Advocaten vrezen voor flinke stijging aantal echtscheidingen

Wanneer eenmaal de spanning is opgelopen, is het volgens hen ook van belang om af gelijk te koelen. Zo is het dus goed om te fietsen als je genoeg van elkaar hebt. Je moet elkaar het zeggen als je boos bent, dan elkaar de ruimte geven en daarna gewoon weer doorgaan met elkaar.

Maatjes

Hoewel de twee het niet altijd met elkaar eens zijn, hebben zij wel een grote passie die zij delen en dat is voetbal. Al dertig jaar werken ze samen achter de bar tijdens wedstrijden van PSV in het Eindhovense stadion. “We zijn gewoon maatjes. Het heeft wel iets weg van het duo Tiny en Lau, maar dan zonder het gescheld”.

Lees ook: Nieuw materiaal opgedoken van Tiny en Lau, nog één keer los in plat Rotterdams

De trouwfoto van het toen pasgetrouwde stel Betsie en Han in 1969.