Lifestyle & Entertainment

Advocaten vrezen voor flinke stijging aantal echtscheidingen

De coronacrisis gaat zorgen voor een grote piek in het aantal echtscheidingen, mogelijk wel tienduizend meer dan normaal. Dat zegt de vereniging van Familirechtadvocaten vFas tegen het AD.

Lees het laatste coronanieuws in ons liveblog

De echtscheidingsadvocaten zien normaliter pieken na de zomer- en de kerstvakantie. Leuftink ziet nu de eerste extra aanvragen binnenkomen, maar verwacht de hausse zodra de maatregelen versoepeld worden. “Want je kunt nu wel tegen je partner zeggen dat je niet meer verder wil, maar waar moet je onder deze omstandigheden naartoe? Het is lastig nu woonruimte te vinden. Als de maatregelen worden verzacht, gaan mensen proberen het leven weer op te pakken en hakken ze de knoop wel door.”

Alimentatie

Advocaten krijgen als gevolg van de economische onzekerheden door de coronacrisis al wel veel vragen over onder meer alimentatie, weet jurist Mark Thoonen uit Heilig Landstichting. Thoonen is de bedenker van de website meestermodel.nl, waarmee advocaten deels geautomatiseerd echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen kunnen maken.

ANP