Gezondheid

Jonge kampeerders Appelhof blijken besmet, camping op Terschelling gaat dicht

Het coronavirus heerst mogelijk op camping Appelhof op Terschelling. Zeker twee kampeerders bleken na thuiskomst het virus onder de leden te hebben. De populaire jongerencamping gaat dicht.

Het kan zijn dat de jongeren op de camping besmet zijn geraakt, maar de mogelijkheid bestaat ook dat zij daar andere kampeerders hebben besmet. De GGD in Friesland roept jongeren die vorige week op Appelhof verbleven op om zich te laten testen als ze milde klachten hebben. Er wordt gezorgd voor meer testmogelijkheden op het Waddeneiland.

Lees ook: ‘Jongeren aanspreken op coronagedrag is slechte boodschap van kabinet’

Eigenaar Geert van Dieren van Appelhof zegt tegen de Leeuwarder Courant dat zijn camping de deuren voor de rest van de zomer sluit. Het seizoen zou tot 1 september duren, maar stopt nu twee weken eerder. De ongeveer 800 gasten op de camping gaan naar huis. Op maandag zouden 300 nieuwe kampeerders komen, maar zij zijn niet meer welkom.

Terschelling en corona

De GGD denkt niet dat de kamperende jongeren op Terschelling contact hebben gehad met ouderen of kwetsbaren. “Ook denken we niet dat ze zich buiten de omgeving van Appelhof intensief hebben gemengd in andere gezelschappen”, aldus een woordvoerder.

Het coronavirus is tot nu toe grotendeels voorbijgegaan aan Terschelling. Sinds het begin van de uitbraak zijn twee eilanders positief getest. Niemand hoefde in het ziekenhuis te worden opgenomen en er zijn geen bewoners overleden aan het virus.