Politiek

Zeeland moet nog langer wachten op besluit over verhuizing marinierskazerne

Pas in het voorjaar wordt definitief duidelijk waar de marinierskazerne uit Doorn naartoe verhuist. Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie schuift het besluit voor zich uit tot eind maart, zei ze na de wekelijkse ministerraad.

Wel gaat ze alvast met Zeeuwse bestuurders in gesprek over een compensatie als de kazerne definitief niet naar Vlissingen gaat. Visser gaat maandagochtend langs op het provinciehuis in Zeeland om daarover te praten.

De provincie en gemeente wilden uiterlijk vrijdag duidelijkheid van de staatssecretaris. Er gingen geruchten dat de verhuizing van het onderkomen voor 1800 mariniers naar Zeeland afgeblazen zou worden. Als nieuwe locatie zou Nieuw-Milligen bij Apeldoorn worden aangewezen.

Lees ook: Zeeland eist duidelijkheid over verhuizing marinierskazerne naar Vlissingen

De Zeeuwse bestuurders schreven een stellige brief naar staatssecretaris Visser en premier Rutte. “Wij gaan er vanuit dat u nog steeds achter de afspraken met ons staat”, schreven ze.

Voor de bouw van de kazerne zijn in Zeeland de afgelopen jaren meerdere mensen verhuisd en is een camping verplaatst. Daarnaast zou er al bijna 40 miljoen euro zijn uitgegeven aan onderzoek en andere voorbereidingen voor de verhuizing.

De gemeente Apeldoorn wilde tegen Hart van Nederland nog niets zeggen over de mogelijke verplaatsing naar Nieuw-Milligen.