Gezondheid

Basisschool in Den Haag sluit de deuren na uitbraak coronavirus

Basisschool de Springbok in Den Haag sluit voorlopig de deuren nadat twee leraren besmet bleken te zijn met het coronavirus. Zeven leerlingen uit dezelfde klas met symptomen van corona worden nog getest.

Lees het laatste coronanieuws in onze liveblog

Dat bevestigt woordvoerder Eke Wolters van scholengemeenschap De Haagse Scholen, waar de Springbok onder valt, woensdag aan Hart van Nederland. Een van de leerkrachten kreeg afgelopen weekend klachten, de ander op maandag. Beiden zijn sindsdien thuis gebleven en niet meer op de school geweest. Woensdagochtend werd bekend dat beide leraren positief getest zijn op het coronavirus.

Leerlingen mogelijk ook besmet

Zeven leerlingen uit dezelfde klas op de school vertonen ook symptomen van het virus. Zij worden nog getest. Op de school zitten in totaal 500 leerlingen. Om hun gezondheid te kunnen waarborgen, heeft de school daarom besloten de deuren voorlopig op slot te gooien. “We moeten de uitslag van die zeven leerlingen nog afwachten, maar we vonden het voor nu belangrijk om voor de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en leerlingen te zorgen”, aldus de woordvoerder.

De zeven leerlingen die nu worden getest op het coronavirus zaten niet bij de besmette leraren in de klas. De directie van de school heeft de ouders van alle leerlingen ingelicht over de situatie.