Gezondheid

Baby Tyler van zes weken heeft corona: 'Hij begon steeds zwaarder te ademen'

Baby Tyler, het zes weken oude zoontje van Leroy en Natasja van der Terp uit het Noord-Hollandse Kudelstaart, is besmet met het nieuwe coronavirus. “Ik heb zitten janken toen ik het hoorde”, vertelt de vader donderdag aan Hart van Nederland.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

De zes weken oude baby dronk de laatste tijd slecht, waardoor zijn ouders aan een koemelkallergie dachten. Maar toen begon Tyler woensdagmiddag ook nog zwaarder te ademen. Dat was het moment waarop moeder Natasja besloot om met hem naar de huisarts te gaan.

Ouders stonden perplex

Ze werden doorverwezen naar het ziekenhuis, maar daar dachten de artsen niet meteen aan corona. Toch werd later op de avond besloten om Tyler te testen. De kersverse ouders stonden perplex toen ze de uitslag hoorden. “Hij had geen koorts en hoestte ook niet”, aldus Leroy.

Lees ook: Baby Eibhilin van zeven weken liep corona op: ‘Ze had vooral koorts’

Natasja is nu bij Tyler in het ziekenhuis, terwijl Leroy thuis voor hun 2-jarige zoontje Ryan zorgt. “Ik mag ze niet bezoeken. Ik voel me zo machteloos”, zucht de vader.

‘Heb ik hem besmet?’

Hoe baby Tyler het coronavirus heeft opgelopen is niet duidelijk. Zijn ouders hebben ook geen idee. “We dachten dat kinderen niet zo vatbaar zijn?” Leroy vermoedt hij zijn zoontje heeft besmet. “Ik ben vrachtwagenchauffeur en ben met veel mensen in contact geweest. Misschien is het wel overgedragen via een bakje koffie ofzo.”

Het gaat naar omstandigheden goed met de zuigeling. Maar het is nog niet duidelijk hoe lang hij in het ziekenhuis moet blijven. Leroy wil daarom andere ouders waarschuwen. “Let op wat je doet met je kinderen. Iedereen zegt dat ze het niet snel kunnen krijgen, maar het kan dus wel.”