Misdaad

Agent probeert met babbeltruc binnen te dringen bij oudere dame: 'Pleurt op, joh!'

“Hallo mevrouw, mag mijn dochter even bij u binnen plassen?” Criminelen proberen op steeds slinksere wijze binnen te dringen bij ouderen, om ze zo geld af te troggelen. Met een ludiek filmpje wil de Rotterdamse politie mensen alert maken voor een babbeltruc.

Een agent gaat in het filmpje ‘undercover’ en ruilt zijn uniform in voor de outfit van een doodgewone burger. Hij doet voor hoe de babbeltrucs in zijn werk kunnen gaan.

Op deze manieren probeert de ‘crimineel’ binnen te komen (tekst gaat verder onder video)

“Goededag mevrouw, ik kom even de meterstanden opnemen”, zegt hij nadat een oudere vrouw haar voordeur opent. Ze is een schoolvoorbeeld van hoe je criminelen moet weren, aldus de politie. “Dat is niet nodig, dat is allemaal al gebeurd”, zegt ze.

Lees ook: Nieuwe babbeltruc: criminelen doen alsof ze ‘coronatest’ komen afnemen

‘Pleurt op!’

Ook op het verzoek om een gaslek te repareren en om een pakketje aan te nemen gaat ze niet in. Ook als de ‘undercover’ agent doet alsof hij van de thuiszorg is en bloed wil komen prikken, geeft de Rotterdamse het enige juist antwoord :”Pleurt op, joh!” En ze gooit de deur dicht.

De moraal van het verhaal is dat ouderen niet moeten ingaan op vreemde verzoeken. Volgens de agent worden nog dagelijks ouderen opgelicht door een babbeltruc.

Lees ook: Babbeltrucs steeds slinkser: dit moet er veranderen