112

Fransman mishandelt automobilist tijdens verkeersruzie, laat hem bewusteloos achter

De politie is op zoek naar een Franse automobilist die zondagavond tijdens een verkeersruzie een mede-weggebruiker mishandelde langs de A16 bij Breda. De Fransman liet het slachtoffer bewusteloos achter en zou zijn telefoon hebben gestolen.

Volgens de politie is de verdachte bestuurder van de auto met een Frans kenteken nog spoorloos. Het slachtoffer, een 48-jarige man uit Nieuwegein, moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Lees ook: Trucker ziekenhuis in geslagen bij verkeersruzie op snelweg, dader spoorloos

Knipperen met koplampen

Het slachtoffer reed op de linkerrijstrook van de A58, toen de auto van de verdachte meerdere malen knipperde met zijn koplampen ten teken dat hij wilde passeren. Bij die inhaalactie werd het slachtoffer bij het linkerachterwiel aangetikt. Beide automobilisten sloegen af bij het knooppunt Galder naar de A16 richting Rotterdam en stopten vervolgens op de vluchtstrook, ter hoogte van de afslag Breda/Rijsbergen.

Volgens de aangever schold de Franse bestuurder hem luidkeels in het Engels en Frans uit, waarna hij een stuk van het verhaal is kwijtgeraakt. Een getuige vond hem bewusteloos en met een opgezwollen gezicht naast zijn auto. Er bleken enkele tanden uit zijn mond geslagen.

ANP