112

Automobilist die op jongeren in Deventer inreed had drugs gebruikt

De automobilist die zaterdagavond op een groep jongeren in Deventer inreed, had drugs gebruikt. Bij de aanrijding raakten drie vrouwen gewond.

De aanrijding gebeurde rond 21.00 uur op de Nering Bögelweg, op een bedrijventerrein langs de A1. Volgens getuigen reed een auto met hoge snelheid in op een groepje jongeren dat daar stond. Daarbij raakte de automobilist ook een paar scooters en een andere auto. Toegesnelde agenten troffen op de plek een “behoorlijke chaos” aan, meldt de politie zondag.

Lees ook: Automobilist rijdt in op groepje jongeren met scooters in Deventer

Een 19-jarige vrouw uit Deventer die in een van de auto’s zat, werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook een andere Deventerse (17) moest vanwege knieklachten worden afgevoerd. Een 19-jarige vrouw uit het naburige Twello werd ter plaatse aan haar knie behandeld. Ook andere jongeren raakten lichtgewond.

Drugs- en blaastest

Na de aanrijding hield de politie de bestuurder van de auto aan voor gevaarlijk rijgedrag. Het gaat om een 23-jarige man uit Roemenië. Uit een blaastest bleek dat hij op dat moment niet onder invloed van alcohol was. Wel scoorde de verdachte volgens de politie positief op een drugstest.

De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van het incident.

Beeld: SPS Media