112

Amsterdamse voetbalclub meerdere keren beschoten, daders gevlucht

In Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag een voetbalclub beschoten. Er zitten meerdere kogelgaten in het gebouw van Cluppi, een ‘Indoor Soccer Academy’.

Het pand aan de Johan Huizingalaan in de wijk Slotervaart werd rond 2.30 uur meerdere keren onder vuur genomen. Volgens de politie vluchtten de twee verdachten daarna weg richting de Sloterplas. Ze zijn vermoedelijk op een scooter zonder kenteken weggereden.

Geen gewonden

Bij de beschieting zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek bij het gebouw. Waarom de zaalvoetbalclub is beschoten is niet duidelijk. Cluppi noemt zichzelf een voetbalacademie met als doel om voetbal te gebruiken om jongeren “meer uit hunzelf te laten halen”.

Mensen die meer weten over de schietpartij worden dringend verzocht om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. De politie is ook op zoek naar camerabeelden.

Tekst gaat verder onder Instagram-bericht

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Midzomer mokum@ cluppi. Ook als het donker is, kan er gesport worden 👏🏼⚽️❤ #levvel#zinvolledagbesteding#lekkerdezomerdoorsporten#

Een bericht gedeeld door Cluppi (@socceracademycluppi) op 20 Jul 2020 om 10:07 (PDT)

W Hotel beschoten

Het is de tweede keer binnen een dag dat er een pand wordt beschoten in de hoofdstad. Vorige nacht namen onbekenden het vijfsterrenhotel W in de binnenstad onder vuur. In het gebouw pal achter het Paleis op de Dam zaten maar liefst 22 kogelgaten. Of er een verband is met de beschieting van Cluppi is niet duidelijk, dat wordt volgens de politie “uiteraard” onderzocht.

Lees ook: Buren schrikken wakker van beschieting W Hotel: ‘Iemand die dit doet is zwaar gestoord’

Beeld: HFV Photo Services