Dieren

Agressieve hond Beverwijk reageerde niet op waarschuwing, agent schoot beest daarop neer

De agent die vrijdagavond in Beverwijk een agressieve hond doodschoot, deed dat omdat het beest een vrouw in haar nek had gebeten en niet bij haar wegging. Dat laat de politie zaterdag weten.

De hond werd uitgelaten door een 35-jarige vrouw uit Beverwijk toen het dier haar ineens aanviel. Omstanders probeerden daarop de hond bij haar weg te krijgen met een stok.

Let op: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren (tekst gaat verder onder video)

Het dier liet los en probeerde daarna een van de omstander aan te vallen. Het agressieve beest kon uiteindelijk weggejaagd worden, waarna de hond opnieuw naar de vrouw ging.

Eerst waarschuwingsschot

Gealarmeerde agenten kwamen rond 18.40 uur ter plaatse en zagen dat de hond nog steeds agressief was naar de vrouw. Ze zei veel pijn te hebben en durfde niet te bewegen omdat ze bang was dat ze dan weer aangevallen zou worden.

Een van de agenten probeerde de agressieve hond weg te jagen door een waarschuwingsschot te lossen, maar het dier liep opnieuw naar de vrouw. Daarop besloot de agent gericht te schieten om het beest uit te schakelen. De politie zegt het te betreuren dat de hond de schoten niet heeft overleefd.

Lees ook: Politie schiet drie agressieve honden neer: ‘Er lag veel bloed’

De vrouw is door ambulancepersoneel behandeld aan haar verwondingen. Ze raakte gewond aan haar nek en arm. Het schietincident wordt onderzocht door de politie-afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten.

Beeld: HFV Photo Services