112

Politie schiet drie agressieve honden neer: 'Er lag veel bloed'

Drie agressieve honden zijn in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie in Rotterdam doodgeschoten. De dieren zorgden ervoor dat agenten niet bij een gewonde vrouw (44) konden komen. De vrouw is flink door de dieren te grazen genomen.

De politie kreeg rond 01.45 uur een melding over een vrouw die hard aan het gillen was in een woning aan de Hilledijk. Eenmaal ter plaatse vonden de agenten in de woning een gewonde vrouw. “Haar verwondingen leken op bijtwonden van honden en er lag veel bloed”, aldus een woordvoerder van de politie. “Ze heeft verwondingen over het hele lichaam, maar haar arm is er het slechtst aan toe.”

Lees ook: Voorkomen is beter dan genezen; meldpunt voor agressieve honden

Eigenaar neemt afstand

Hondengeleiders van de politie hebben geprobeerd de drie aanwezige, agressieve beesten te kalmeren. Maar zagen zich volgens de woordvoerder toch genoodzaakt de dieren neer te schieten. Twee honden waren op slag dood, een derde kreeg van de dierenarts een spuitje. Volgens de dierenambulance zou het gaan om Staffords/pitbulls.

De 44-jarige vrouw is niet de eigenaar van de dieren, maar paste alleen op.  Buurtbewoners laten aan Hart van Nederland weten de vrouw vaker in het huis te zien. Ook zou zij meermaals met de dieren door de wijk hebben gelopen.

De eigenaar heeft inmiddels afstand genomen van zijn honden. Het is nog onduidelijk waardoor de beesten zo agressief zijn geworden.

ANP/Redactie