Misdaad

Advocaat Ruinerwold-vader: 'Hij weet heel goed waar het over gaat'

Gerrit Jan van D., de hoofdverdachte in het Ruinerwold-proces, begrijpt precies waarvoor hij is aangehouden. Dat zegt zijn advocaat Robert Snorn tegen Hart van Nederland.

Van D. kan door een hersenbloeding al jaren niet praten en hij is daarom nog niet door het Openbaar Ministerie (OM) verhoord, maar dat hoeft volgens de advocaat een proces niet per se in de weg te staan.

“Er zijn inderdaad beperkingen in de communicatie met Gerrit Jan van D.”, legt Snorn uit. Het OM heeft deskundigen ingeschakeld om uit te zoeken hoe er met Van D. gecommuniceerd kan worden. “Ik verwacht dat het OM dinsdag met mededelingen zal komen hierover.”

‘Van D. weet waarvoor hij is aangehouden’

Toch heeft Snorn het gevoel dat zijn cliënt heel veel begrijpt.” Ik denk dat mijn cliënt heel goed weet waar het over gaat. Hij weet waarvoor hij is aangehouden.”

Lees ook: Meerdere advocaten twijfelen of de rechtszaak wel door kan gaan

Van D. ligt sinds zijn aanhouding in oktober vorig jaar in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Komende dinsdag start het Ruinerwold-proces. Vanwege zijn gezondheidstoestand zal Van D. daarbij niet aanwezig kunnen zijn, volgens Snorn.