Gezondheid

Afgelopen etmaal bijna 7000 nieuwe positieve coronatests gemeld

Het afgelopen etmaal zijn er 6.854 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat laat gezondheidsorganisatie RIVM weten. Daarmee is een nieuw dagrecord gevestigd.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

Op zaterdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een aantal van 6.499 positieve tests, op zondag 6.375. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 41.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Amsterdam noteerde afgelopen etmaal 584 positieve tests en Rotterdam 433. In Den Haag kwamen 286 besmettingen aan het licht en in de gemeente Utrecht 184.

Minder sterfgevallen gemeld

Het aantal sterfgevallen steeg met 12. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend waren 17 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 181.000 mensen in Nederland positief getest. Als het aantal positieve tests aanhoudt, komt dat aantal in de loop van deze week boven de 200.000 uit. Meer dan 13.000 mensen werden in een ziekenhuis opgenomen en van bijna 6600 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden.

Nieuwe maatregelen verwacht op dinsdag

Vanwege het snel oplopende aantal besmettingen, de toename van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de ic’s, worden dinsdag nieuwe coronamaatregelen verwacht. Er wordt niet uitgegaan van een nieuwe lockdown, laat staan van een totale, al pleit een kleine dertig procent van de Nederlanders daar wel voor.

Lees ook: ‘Kabinet komt met nieuwe maatregelen, maar lockdown wordt niet verwacht’

ANP