Misdaad

Opgepakte man in Colombia is inderdaad Saïd R., de rechterhand van Ridouan Taghi

De man die vrijdag werd gearresteerd in Colombia is volgens de politie inderdaad Saïd R. Hij wordt gezien als de rechterhand van mocro-maffiakopstuk Ridouan Taghi.

De 47-jarige Saïd R. werd gearresteerd in een huis in de stad Medellín, in het noordwesten van het land. Hij is volgens de politie opgepakt in een huis waar hij alleen aanwezig was.

Opgepakt door FBI

De aanhouding werd gedaan door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration en de FBI in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie (OM). Volgens Colombiaanse media is de topcrimineel onder strenge veiligheidsmaatregelen overgebracht naar de hoofdstad Bogotá.

Het Landelijk Parket van het OM zal Colombia vragen om de uitlevering van Saïd R. Die procedure zal volgens de politie naar verwachting enige tijd duren.

Liquidatieproces Marengo

Saïd R. is hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo. De andere hoofdverdachte, Ridouan Taghi, werd in december vorig jaar opgepakt in Dubai. Een paar dagen later werd het mocro-maffiakopstuk overgebracht naar Nederland. Hij zou in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught zitten.

Lees ook: Ridouan Taghi: gezicht van huidige generatie onderwereld

De twee mannen worden ervan verdacht achter meerdere liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Net als Ridouan Taghi stond Saïd R. op nationale en internationale opsporingslijsten. Op zijn hoofd werd vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

ANP