Gezondheid

Zeker 22 bewoners azc Sneek hebben coronavirus: opvanglocatie op slot

Het asielzoekerscentrum in Sneek gaat de komende drie dagen op slot omdat 22 bewoners positief zijn getest op het nieuwe coronavirus. Dat laat een woordvoerder van het COA weten aan Hart van Nederland.

Volg ons liveblog voor het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland

“De eerste besmetting in het AZC werd maandag geconstateerd. Sinds woensdagavond zijn ze begonnen met testen op grotere schaal.”, zegt Marcel de Jong, woordvoerder van GGD Fryslân. Zo’n groot corona-onderzoek in een azc is een unicum. “Bij eerdere besmettingen werden mensen die vermoedelijk het virus hebben in preventieve quarantaine geplaatst, maar niet getest. Door iedereen te testen krijgen we een beter beeld van de daadwerkelijke omvang van het coronavirus.”

Afgezonderd

De besmette asielzoekers en hun gezinsleden zitten afgezonderd van de rest. Alle positief geteste mensen hebben milde tot geen klachten. Er verblijven ongeveer 600 mensen op de opvanglocatie.

Het asielzoekerscentrum in Sneek is het achtste centrum waar het coronavirus is opgedoken. Door het hoge aantal besmettingen is het de eerste keer dat een heel azc preventief in quarantaine gaat.

Beeld: Google Streetview