Misdaad

Politie bedankt voor ruim 1200 tips over grijze Mazda in zaak doodgereden Tamar (14)

Bij de politie zijn sinds woensdagmiddag ruim 1200 tips binnengekomen over de grijze Mazda en een aantal onderdeeltjes die mogelijk te maken hebben met de fatale aanrijding van het Markense meisje Tamar. Ze werd op 25 juli ‘s nachts dood gevonden langs de Zeedijk in Zuiderwoude.

De politie maakte woensdag beelden openbaar van de Mazda 3 die in de nacht van het ongeval op de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg op Marken aankomt. Ruim twee uur later kijken twee personen enige tijd naar de voorkant van de grijze auto.

Zwart dopje

Ook zijn er beelden getoond van een zwart dopje en twee stukjes witte kunststof met een groen en een rood streepje. Die werden gevonden in de berm waar Tamar werd aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de politie is al bekend wat het zwarte dopje is. Dat is een clip om kunststof onderdelen te bevestigen, bijvoorbeeld bumpers.

Lees ook: Politie zoekt naar grijze Mazda in onderzoek naar dood Tamar

De politie plaatste donderdag een video om alle tipgevers te bedanken. “Bedankt voor het meedenken. We zijn vooral nog op zoek naar extra informatie over grijze Mazda’s 3 die voor, op of na 25 juli in de buurt van Marken of op de Waterlandse Zeedijk zijn gezien”, aldus de politiewoordvoerder.


ANP