Misdaad

Moeder met twee kinderen thuis overvallen: "Jullie kunnen maar beter gaan, want ik heb de politie al gebeld"

In Oisterwijk is een vrouw met haar kinderen overvallen in hun huis. Niemand raakte gewond, maar volgens de politie zijn vrouw en kinderen wel erg geschrokken.

Het incident gebeurde om 06.30 uur. Twee mannen drongen de woning aan de Brede Steeg binnen en eisten geld. De daders hadden een sjaal voor het gezicht. Ze zijn vertrokken zonder buit. De politie is naar ze opzoek. Er werden geen wapens gebruikt.

‘Ik riep dat ze maar beter konden gaan’

De dappere moeder laat tegenover Hart van Nederland weten dat ze gerommel hoorde in de tuin, en vervolgens twee jongens in haar tuin zag. ”Ik riep door het slaapkamerraam dat ze maar beter konden gaan en dat ik de politie al gebeld had. Dat was niet waar, want mijn telefoon lag nog beneden.”

De daders besloten daarop een stoeptegel door de ruiten heen te gooien. ”Toen stonden ze ineens beneden. Ze pakten mijn hand vast en vroegen waar de kluis was, maar ik heb helemaal geen kluis.”

Nog geen 100 euro

De vrouw moest daarna haar portemonnee pakken, maar dat zat nog geen 100 euro in. De daders vluchtten snel daarna ervandoor, net voordat de politie arriveerde. ”Ik had altijd gedacht dat ik met de twee kinderen op de wc zou zitten en de deur op slot zou draaien als dit zou gebeuren. Maar ik deed het tegenovergestelde en ondernam meteen actie”, besloot de moeder trots. De kinderen heeft ze ‘gewoon’ naar school gestuurd.

Lees ook: Drama voor snackbareigenaren IJmuiden, buurt komt in actie na zeven overvallen

Beeld: Reality Photo