Weer & Verkeer

De winter is in aantocht: Sinterklaasintocht wordt waterkoud, vrijdag kans op eerste sneeuw

Nederland kan zich opmaken voor het eerste speldenprikje van de winter. De afgelopen dagen was het al kouder dan normaal, maar vanaf vrijdag wordt het pas echt koud.

Dat voorspelt Weeronline. De combinatie van een stevige noordoostenwind met temperaturen rond de vijf graden zorgen vrijdag voor een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt. In de Limburgse heuvels is zelfs kans op de eerste sneeuw van het najaar.

Lees ook: Ook alternatief Sinterklaasjournaal met ‘echte’ Zwarte Pieten te zien

Ook op andere plekken in het zuiden kunnen vrijdag al wat vlokken vallen. Vorig jaar vielen op 20 november de eerste sneeuwvlokken. De provincies Groningen en Drenthe hadden die dag de primeur. Dit jaar sneeuwde het voor het laatst op 4 mei. In Limburg viel toen een vier centimeter dikke sneeuwdeken.

Intocht koud

Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn, blijft het naar verwachting droog. De goedheiligman mag bij aankomst in Nederland wel een extra dikke tabberd aantrekken, want met een gevoelstemperatuur van iets boven nul wordt het ook zaterdag waterkoud. De middagtemperatuur komt die dag uit tussen de 6 en 7 graden.