Dieren

Werkstraffen en houdverbod voor eigenaars aan boom gebonden hond Batman

De twee eigenaars die hond Batman afgelopen zomer aan een boom vastbonden in het Wilhelminapark in Rijswijk en hem daar, met fatale gevolgen, achterlieten, stonden woensdag voor de rechtbank. De man krijgt honderd uur werkstraf, de vrouw tachtig uur en beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Ook mogen ze de komende twee jaar geen dieren houden.

Batman zat vijftien meter van het looppad aan een boom vastgebonden en werd dood gevonden door een toevallige voorbijgangster. Hij was bezweken aan uitdroging.

De eigenaar probeerde zich er eerder nog vanaf te maken door te stellen dat ze Batman via Marktplaats aan iemand anders hadden verkocht en dat die persoon Batman aan de boom bond, maar dat verhaal trok hij in de rechtbank terug, meldt het AD.

Lees ook: Twee mensen aangehouden wegens dode vastgebonden hond in Rijswijk

Het stel dumpte de hond omdat hij agressief zou zijn. “Als we hem uitlieten, ging hij ook achter konijnen aan, en kwam terug met bloed op zijn gezicht”, zegt de vrouw in de rechtbank. Ze hoopten dat iemand de hond in het bos zou vinden. Omdat ze hem vijftien meter vanaf de gebaande paden vastbonden, is dat dus niet gebeurd.

Online zorgde de zaak rond Batman voor veel woede. Nadat de foto van het lichaam van Batman werd verspreid, werden de eigenaars al snel getraceerd. Dierenliefhebbers riepen uit protest de facebookpagina ‘Batman de hond uit Rijswijk‘ in het leven, waar de zaak rond het dier op de voet wordt gevolgd.

Ook is er een petitie op touw gezet waarin wordt gevraagd mensen die dieren zo behandelen, hoger te straffen.

Lees ook: Achtergelaten dode hond gevonden in Rijswijks park

Volgers van die groep en de initiatiefnemers van de petitie zijn dan ook bepaald niet te spraken over de straffen die de twee woensdag kregen, en delen massaal hun ongenoegen. “Dit kan inderdaad echt niet! Ik ben ook woest! Gewoon walgelijk dit. Er moet verandering komen in de wet. Laten we met zijn allen blijven tekenen en opkomen voor Batman en alle andere dieren!”, schrijft een volger woest. “2 jaar geen dieren houden GVD !!! Die 2 Debielen mogen nooit geen dieren meer hebben!!!!! Vuile Rotschoften!!!!”, vindt een ander.