Dieren

Twee mensen aangehouden wegens dode vastgebonden hond in Rijswijk

De politie Den Haag heeft een man en een vrouw opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van een hond in Rijswijk. De hond werd maandag gevonden door Jamie Binken.

Woedend is ze. “Wie doet nou zoiets?”, vraagt Jamie Binken zich af. Samen met haar neef liep ze maandagmiddag door het Wilhelminapark in Rijswijk toen ze een onaangename tafereel onder ogen kreeg: Aan een boom langs het Pieter Postmapad trof ze het lichaam aan van een Pitbull/Stafford-hond. “Het dier lag daar al minstens een week of 2 te ontbinden. Dat was dus geen prettig gezicht.”

‘Batman’

Nadat ze er over bericht op sociale media stromen de reacties binnen. Inmiddels zijn er al bijna 5000 reacties op haar bericht. Daar is onder meer te lezen dat het zou gaan om de hond ‘Batman’ en al snel worden ook mogelijke namen genoemd van zijn baasje. Ook worden er dreigementen geuit aan het adres van de eigenaar van Batman.

Lees ook: Achtergelaten dode hond gevonden in Rijswijks park

De politie Den Haag bevestigt de vondst van de hond. Bovendien zijn er dus twee personen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige vrouw en een 24-jarige man, beiden uit Rijswijk. Of zij de eigenaren zijn van ‘Batman’ kan de politie niet zeggen.

Petitie

Ondertussen is er ook een petitie gestart om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken. Deze petitie is inmiddels bijna 4000 keer getekend:

De vindster van de hond is blij dat de politie de zaak serieus neemt. “Mensen zijn te zielig voor woorden en laten zo’n beestje, onbereikbaar voor mensen achter midden in het bos… Zulk soort mensen horen zich dood te schamen en hetzelfde lot te ondergaan.”