Dieren

Weldoener Arie maakt zich hard voor geschikte opvanglocatie voor honden Rudi Lubbers

Er wordt druk gezocht voor een geschikte opvanglocatie voor de honden van Rudi Lubbers en Ria. De honden hielden het duo gezelschap toen zij in erbarmelijke omstandigheden in een kapot busje woonden op het platteland in het oosten van Bulgarije.

Weldoener Arie Grinsven, die Rudi Lubbers en Ria in huis nam gaat nu voor een mooie locaties zoeken waar de honden kunnen verblijven. ”Voor Rudi en Ria is het leven nu aan de betere hand, maar de honden lopen nog altijd rond de kapotte bus. Waarschijnlijk wachten zij op Rudi,” vertelt Arie. ”Ook voor de honden moet er een opvanglocatie komen, hopelijk kunnen we dat vandaag gaan regelen.” Waarschijnlijk komen de honden terecht in een hondenpension in Bulgarije.

Terug naar Nederland

De opvang voor de viervoeters is slechts tijdelijk, als het beter gaat met Rudi en Ria worden de dieren herenigd met de bokslegende en zijn partner. Er zijn ook plannen om Rudi en diens partner zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Met het geld dat is opgehaald dankzij de crowdfundingsactie wordt er ook gekeken naar hoe de honden snel en veilig naar Nederland vervoerd kunnen worden.

Lees ook: Geld stroomt binnen voor bokslegende Rudi Lubbers via crowdfundingsacties

Inmiddels is er al ruim 19.000 euro opgehaald voor Rudi.

De honden liepen er ook rond toen Arie voor het eerst bij de bus van Rudi aankwam. ”Het zijn lieve honden en ze doen geen vlieg kwaad.” Twee van de honden hielden Ria zelfs warm toen zij achterin de bus lag. Volgens Arie is dat misschien ook wel haar redding geweest.

Lees ook: Arie redde het leven van Rudi en Ria: hun situatie was “onmenselijk”

Toen Ria werd gevonden lag ze ernstig verzwakt en ondervoed onder een dun dekentje, ze bewoog nog nauwelijks. Inmiddels gaat het een stukje beter met Ria.

Lees ook: Rudi Lubbers na hereniging met zoon in Bulgarije: “Heb zin om een potje te boksen”