112

Bewoners kunnen weer naar huis na plofkraak bij winkelcentrum Spijkenisse

14 woningen boven winkelcentrum ‘t Plateau in Spijkenisse is ontruimd na een plofkraak. Volgens lokale media gaat het om een geldautomaat bij de Primera in het winkelcentrum.

Er wordt nog gezocht naar de daders. Het is niet bekend of en hoeveel zij buit hebben gemaakt.

Onderzoek naar situatie

Door de explosie ontstond een enorme ravage. De hulpdiensten waren massaal aanwezig, onder meer om te controleren op een gaslek of instortingsgevaar. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om er zeker van te zijn dat er geen explosiegevaar was.

De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen wijkcentrum aan de Winston Churchilllaan. Daar heeft zich rond 07.30 uur nog maar een bewoner gemeld. De rest heeft waarschijnlijk onderdak gezocht bij vrienden of familie. Rond 09.30 uur mochten de bewoners weer terug naar hun woningen.

De directe omgeving van de pinautomaat blijft voorlopig nog afgezet, het winkelcentrum is wel weer vrijgegeven, meldt de veiligheidsregio.

Lees ook: Buurtbewoners geschrokken na plofkraak: ‘Je bent niet goed in je bovenkamer als je dit doet’

”We kunnen niets zeggen over een eventueel verband met de plofkraak van 2 weken geleden”, vertelt een politie woordvoerder aan Hart van Nederland. Toen vond er ook al een plofkraak plaats Twee bij winkelcentrum Akkerhof, zo”n drie kilometer verderop in Spijkenisse.

De politie is nog op zoek naar getuigen en tips. Mensen die meer informatie hebben kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.

Beeld: Video Duivestein