112

Buurtbewoners geschrokken na plofkraak: 'Je bent niet goed in je bovenkamer als je dit doet'

Twee harde knallen, glasgerinkel en een flinke ravage. Dat waren de ‘ingrediënten’ van een roerig nachtje in Spijkenisse. Buurtbewoners van het getroffen appartementencomplex zijn nog steeds niet bekomen van de schrik.

Twee mannen wisten daar in de nacht van woensdag op donderdag een pinautomaat op te blazen. De automaat zat in een entreehal en zat tussen een leegstaand pand en een dierenkliniek. Boven de automaat zijn appartementen gevestigd. Beide panden hebben fikse schade opgelopen door de explosie.

‘Twee harde knallen’

Buurtbewoners werden in alle vroegte uit hun woningen gehaald door de hulpdiensten.  ”Ik werd iets voor 04.oo uur wakker door een paar harde knallen” vertelt een buurtbewoner. ”Toen ben ik op het balkon gaan kijken waar het geluid vandaan kwam, toen kon ik nog niets zien. Tien minuten later stond de politie de omgeving af te zetten.”

Lees ook: Plofkrakers laten ravage achter bij winkelcentrum in Spijkenisse

En dat ging snel, de politie heeft vlak na de kraak een groot gebied afgezet om onderzoek te doen en sporen veilig te stellen.

Het hazenpad

Getuigen hebben gezien hoe twee mannen op een donkere scooter zijn weggereden. Een andere buurtbewoonster is erg geschrokken van de plofkraak en heeft geen goed woord over voor de daders.: ”Iemand die zoiets doet, is niet helemaal goed in zijn bovenkamer. Ik kan er ook andere woorden voor gebruiken maar laat ik het maar netjes houden.”

De politie is nog op zoek naar getuigen en tips. Mensen die meer informatie hebben kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.