Vrouw van bokslegende Rudi Lubbers opgenomen met Alzheimer: 'Ze wordt nooit meer de oude'

Een half jaar na de reddingsactie in Bulgarije gaat het elke dag beter met Rudi Lubbers, maar zijn vrouw Ria gaat achteruit. Ze kampt met Alzheimer en heeft continue begeleiding nodig in een verzorgingshuis.

Rudi zoekt Ria elke dag op: ”Ik ben het haar verplicht, want ze was er ook altijd voor mij. Het moeilijkste is dat ze niet begrijpt waarom ik steeds weer wegga.” Marco, de zoon van Rudi, vult aan: ”Voor pa is het verschrikkelijk, maar het is voor Ria helaas de enige oplossing. Ze wordt niet beter, het wordt slechter.”

Reddingsactie

Een half jaar geleden ging er een schok door Nederland toen de beelden van Rudi en Ria in Bulgarije opdoken. Ze leefden met hun vijf honden in een uiteengevallen busje. Er werd een grote reddingsactie op touw gezet en zoon Marco ging die kant op om de twee op te halen. Rudi: ”Ik denk dat ik de winter nog wel overleefd had, want ik ga niet zo gauw dood. Maar ik denk dat Ria het niet gered had.”

Lubbers vloog met z’n zoon terug naar Nederland en Ria volgde iets later. Hier aangekomen moet ze wekenlang herstellen van twee longontstekingen.

Lees ook: Rudi Lubbers weer terug in Nederland: ‘Ik ga liefdevolle dagen tegemoet’

De honden van Rudi en Ria werden tijdelijk door een pension opgevangen in Bulgarije, maar zijn inmiddels allemaal in Nederland. Ze zijn bij verschillende baasjes ondergebracht.

Olympische Spelen

Inmiddels woont Rudi Lubbers in een eigen woning en durft hij ondanks alles ook te dromen. ”Ik zou heel graag volgend jaar naar de Olympische Spelen willen om de Nederlandse boksers een hart onder de riem te steken.” De laatste keer dat de  stond Rudi in de ring. Rudi: ”Ik hoop dat ik met mijn ervaring kan bijdragen aan de prestatie van onze atleten.”

De Nederlandse Boksbond laat weten dat Rudi binnenkort wordt uitgenodigd om het nationale team in sportcentrum Papendal te ontmoeten. Of hij echt mee mag naar Tokio is nog niet duidelijk.