Misdaad

Verdachten groepsverkrachtingen vrijdag voorgeleid, nog geen meldingen nieuwe slachtoffers

De acht mannen die worden verdacht van groepsverkrachtingen in Den Bosch worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist vrijdag of de aanhouding van de mannen uit Den Bosch en Rosmalen rechtmatig was.

Drie meisjes van 15 en 16 jaar oud zijn slachtoffer geworden van de groep. De politie vermoedt dat er nog meer meisjes zijn verkracht en roept hen op zich te melden. Vrijdagochtend, bijna 24 uur na de publiciteit over de verkrachtingen, heeft echter nog niemand zich gemeld.

Gedrogeerd en misbruikt

De verdachten, tussen de 18 en 26 jaar, zitten in beperkingen en mogen vanwege onderzoeksbelang alleen met hun advocaat praten. Maandag worden de verdachten opnieuw voorgeleid. Dan bepaalt de rechter-commissaris of de mannen uit Den Bosch en Rosmalen voorlopig nog vast moeten blijven zitten.

Het onderzoek naar de groepsverkrachtingen in een garage in Den Bosch begon nadat drie tienermeisjes onafhankelijk van elkaar aangifte hadden gedaan. Zij zouden door meerdere jongens zijn verkracht. De meisjes werden vermoedelijk gedrogeerd en vervolgens door meerdere jongens misbruikt.

Lees ook: Slachtoffer aanranding Den Bosch: ‘Of ze seks wilden? Ja, ze zaten aan me’

ANP/Redactie