Opmerkelijk

Slachtoffer aanranding Den Bosch: ‘Of ze seks wilden? Ja, ze zaten aan me’

Een jonge vrouw uit de omgeving van Den Bosch was stomverbaasd toen ze hoorde dat drie minderjarige meisjes melding hadden gedaan van groepsverkrachtingen. Acht mannen tussen de 18 en 26 jaar zijn daarvoor aangehouden. Een jaar geleden had zij een soortgelijke ervaring met diezelfde mannen, maar zij wist ternauwernood te ontsnappen.

Het slachtoffer doet anoniem haar verhaal aan Hart van Nederland.

De vrouw was vorig jaar online in contact gekomen met een van de verdachten. Ze besluit samen met vriendinnen af te spreken. “We hadden het gewoon superleuk en gezellig op die plek en toen zeiden ze: ‘Kom mee naar ons huis.'”

Shirt uitgetrokken

Daar aangekomen krijgen de jonge meiden een drankje aangeboden. “Al snel daarna was ik in een keer heel ver weg.” Ze wordt duizelig en begint flink over te geven. “Ik ben vervolgens naar boven gegaan en ben daar in bed gaan liggen, omdat ik me zo ziek voelde. Ook had ik mijn shirt uitgetrokken omdat ik het ineens heel warm kreeg.”

Terwijl het slachtoffer ziek in bed ligt, komen er twee jongens de kamer binnen en beginnen ze haar te strelen. “Of ze seks met mij wilden? Nou, ja. Ze wilden echt aan me zitten, ja.”

Ontkomen

Toch lukt het haar de jongens van zich af te schudden. “Ik ben naar beneden gelopen met mijn shirt in m’n hand voor me.” Eenmaal beneden ziet ze een stuk of acht jongens in de ruimte. “Een aantal van hen had ik eerder gezien, maar er waren nieuwe jongens bij gekomen.”

Uiteindelijk bracht iemand de groep meiden naar huis. “Daar was ik heel blij mee, want al mijn vriendinnen waren boos. Ook omdat ik heel ziek was geworden. Later zei een vriendin wel tegen mij: ‘Volgens mij hebben ze iets in ons drankje gedaan, want dit kan niet.'”

Lees ook: Alles wat we weten over de groepsverkrachtingen in Den Bosch

Als haar gevraagd wordt of ze de jongens kende, laat ze weten dat ze de 18-jarige eigenaar van het bedrijf eerder alleen online had leren kennen. “Ik had hem een paar keer gesproken en ik mocht hem wel. Maar die avond zag ik hem in het echt en dat was ook de eerste avond dat ik met hem chillde.”

Filmpje

Het slachtoffer besluit het er toch bij te laten en doet geen melding of aangifte. “Voor mij was het niet zo heftig. Het kon erger.” Wel wordt ze op een nare manier door meerdere mensen aan het voorval herinnerd. “Dan krijg ik te horen: ‘Er is een filmpje van je gemaakt.’ Ik heb bijvoorbeeld van twee mensen gehoord dat ik een trio heb gehad. Maar ik heb helemaal geen seks met die jongens gehad, totaal niet.”

Het slachtoffer vraagt zich dan af of het waar is van de video. “Als ik erachter kom, ga ik maatregelen nemen, want dat vind ik echt niet leuk. Dan ga ik naar de politie. Dat zou het ergste zijn wat je een meisje aan kunt doen.”