112

Drie verdachten aangehouden in verdwijningszaak Johan van der Heyden

De politie in Nederland heeft nog eens drie mensen opgepakt in verband met de vermissingszaak van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Het zijn twee minderjarige jongens en een 30-jarige man.

Over de identiteit van de oudere man wil de politie nog niets zeggen. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is in een huis in Hoogerheide aangehouden in de nacht van zaterdag op zondag. De jongens vrijdag. Waar ze zijn opgepakt zegt de politie niet.

De Belg is niet meer gezien sinds hij op zondag 2 juni zijn woning verliet in Lint (België). Zijn witte busje, een Peugeot Boxer, werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is vermoedelijk ook in Steenbergen geweest. De politie spreekt in de zaak van een ernstig misdrijf en gaat ervan uit dat de 56-jarige Van der Heyden niet meer leeft.

Meerdere verdachten

De aanhoudingen van de afgelopen dagen brengt het totaal aantal verdachten dat is aangehouden in deze zaak op zes. Vijf verdachten zitten vast in Nederland; drie mannen en twee vrouwen.

In België zit één vrouw vast voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Zij werd in juli in België gearresteerd. De twee vrouwen die in ons land, in oktober, werden aangehouden, zijn een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter.

Beloning

De hoofdofficier van justitie in Breda heeft begin november een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de vondst van de vermiste loodgieter.

Lees ook: Beloning van 15.000 euro voor gouden tip verdwenen Johan van der Heyden

Volgens BN De Stem, die dat baseert op bronnen uit onder meer de omgeving van verdachten, is de man mogelijk slachtoffer geworden van een (roof)moord. De krant schreef onlangs dat de politie er rekening mee houdt dat zijn lichaam in stukken is gesneden in een loods in Steenbergen. De krant tekende op uit de mond van die bronnen dat Van der Heyden een betaalde seksuele relatie had met een verdachte uit Zoersel. De prostituee en haar Nederlandse partner zouden afgelopen zomer het plan hebben opgevat om de loodgieter te beroven omdat ze dachten dat hij steenrijk was.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP/Redactie