Misdaad

Verdachte moord op advocaat Derk Wiersum blijft langer vastzitten

De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum blijft vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft maandag zijn voorarrest met negentig dagen verlengd, meldt een woordvoerder.

De verdachte werd dinsdagavond 1 oktober door een een arrestatieteam opgepakt. De woning waar hij is gearresteerd, is doorzocht. Waar hij is aangehouden, wil het Openbaar Ministerie (OM) niet kwijt, maar het is niet in Amsterdam.

Ook over de leeftijd of woonplaats van de verdachte wil het OM niets zeggen. Wel is bekend dat de man nog steeds in beperkingen zit, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en er nauwelijks informatie over hem mag worden verstrekt.

Lees ook: Verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum

De 44-jarige advocaat werd op dinsdag 18 september bij zijn woning in Amsterdam op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo. Hoofdverdachte in die zaak is Ridouan Taghi.

De drugscrimineel wordt verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Ook wordt Taghi nu gelinkt aan de moord op Wiersum. Er is een Europees opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd.

ANP