Misdaad

'Chauffeur die verdacht wordt van doodrijden geel hesje heeft contact met politie'

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van de dodelijke aanrijding met een ‘geel hesje’ in het Belgische Visé heeft contact gehad met de politie. Dat zeggen zijn ouders tegen L1.

De man wordt gezocht door de politie. Het parket in Luik vraagt zijn aanhouding, maar de chauffeur kon tot nu toe nog niet worden gearresteerd. Volgens zijn vader was de chauffeur afgelopen weekend naar een hardloopevenement in Egmond aan Zee en kon hij daarom thuis niet worden aangehouden.

Lees ook: Limburger in beeld voor doodrijden ‘geel hesje’ België

De man zegt dat zijn zoon contact heeft met de politie. “Hij heeft afspraken gemaakt waar en wanneer hij zich meldt”, zegt de vader. Volgens de politie in Limburg ligt de woordvoering in deze zaak bij het parket in Luik.

Geldinzameling

Op social media wordt door mede-chauffeurs al geopperd om geld op te halen zodat de chauffeur de eventuele proceskosten te betalen, mits blijkt dat hij het slachtoffer niet met opzet heeft aangereden. En dat was niet alles. “In samenwerking met Dudink & Starink Advocaten wordt hem dan tegen een sterk gereduceerd bedrag een advocaat geleverd”, vertelt Henri Gulick, voorzitter van de Transport Belangen Vereniging Nederland. “Maar”, benadrukt ook hij, “Als blijkt dat de chauffeur de agressie zelf heeft uitgelokt, dan gaan we het niet doen.”