Misdaad

Limburger in beeld voor doodrijden 'geel hesje' België

Als verdachte van het doodrijden van een ‘geel hesje’ in België, is maandag een Nederlandse man uit Landgraaf geïdentificeerd. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Luik bekend op een persconferentie. Het parket wil verder geen persoonsgegevens vrijgeven.

Voor de man is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd, zodat hij aan België kan worden overgeleverd. Hij wordt volgens de krant verdacht van moord.

Verkeerde kenteken

Het parket had eerder een Europees arrestatiebevel uitgegeven voor een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Brabantse Dongen. Maar hij werd zondag vrijgelaten, omdat getuigen het verkeerde kentekennummer hadden doorgegeven.

Lees ook: Nederlandse trucker niet betrokken bij dodelijke aanrijding Gele Hesjes

De trucks van beide mannen lijken veel op elkaar. De tweede vrachtwagen werd teruggevonden bij een transportbedrijf in Maastricht en is in beslag genomen. De chauffeur had de snelweg verlaten voordat hij de grens was overgestoken.

Opzettelijk

Een 50-jarige actievoerder werd vrijdagavond doodgereden tijdens een demonstratie in Visé bij Luik, niet ver van Maastricht. De Belgische justitie gaat ervan uit dat de man opzettelijk is aangereden.

ANP