Misdaad

'Verdachte moord op kapster Miranda Zitman heeft ook haar geld gestolen'

Verdachte Bart B. zou grote geldbedragen van de rekening van de vermoorde kapster Miranda Zitman naar zichzelf hebben overgemaakt. De man wordt verder verdacht zijn 52-jarige vriendin te hebben gedood en haar lichaam in stukken te hebben gesneden.

Het stoffelijk overschot van de 52-jarige Miranda werd in januari in een koffer gevonden. Sommige delen zijn nooit aangetroffen. Bart B. wil nog altijd niets vertellen over de dood van de kapster.

Steeds wisselende verklaringen

“Hun relatie liep niet goed, ze was op zoek naar een ander huis,” zei de officier van justitie maandag tijdens de tweede niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Utrecht. Bart B. was hier niet bij aanwezig. Tijdens de vorige zitting was hij er wel. Toen vertelde hij dat hij zijn partner “onder de trap had gevonden”.

Hij zou daarna volgens eigen zeggen verkeerd hebben gehandeld. Volgens de officier van justitie heeft B. wisselend verklaard over de val van de trap. Ook zou hij veel sporen hebben weggemaakt. In de visie van het OM staan er genoeg ernstige bezwaren.

Lichaamsresten

De 56-jarige B. meldde zich op dinsdag 23 april vrijwillig op het politiebureau. Zijn partner was toen al maandenlang vermist. Na het verhoor werd hij gearresteerd. Hij vertelde toen ook waar er gezocht moest worden naar de resten van zijn ex-partner.

De politie vond lichaamsdelen van de vrouw in de tuin van de gezamenlijke woning. In januari werd er ook een romp gevonden in een koffer aan de Zuider IJduik, uit DNA-onderzoek werd vastgesteld dat de romp ook van Zitman was.

B. wordt binnenkort opgenomen in het Pieter Baan Centrum, voor onderzoek naar zijn psychische gesteldheid. In december wordt hij nog een keer gehoord. De zaak wordt op 16 januari 2020 vervolgd.

Lees ook: Verdachte in stukken snijden kapster Miranda: ‘Ik had de politie moeten bellen’