Misdaad

Onrust in Leiden blijft vanwege aanrandingen, 21-jarige verdachte langer in de cel

De 21-jarige man die vrijdag is aangehouden op verdenking van het aanranden van verschillende vrouwen in Leiden, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank maandag bepaald.

De man wordt ervan verdacht in de nacht van 3 op 4 december in de Doelensteeg een jonge vrouw te hebben bedreigd en aangerand. Ook wordt hij verdacht van een soortgelijk incident op 6 november in de Hekkensteeg. Beide verdenkingen zijn volgens de rechter-commissaris ernstig genoeg om het voorarrest te verlengen.

Reeks aanrandingen in Leiden

Of de man bij nog meer zedenincidenten betrokken is, wordt onderzocht door de politie. De afgelopen maand zijn er in Leiden zeker twee jonge vrouwen aangerand en is er één verkracht. Dat zorgde voor onrust bij veel vrouwen in de stad.

Lees ook: Aanrandingen hebben ‘best wel impact’ op Leidse studentes: ‘Je gaat toch wat beter opletten’

Maandag werd er een gespreksavond gehouden bij studentenvereniging Augustinus. Onder meer burgemeester Henri Lenferink, de politie en het Openbaar Ministerie beantwoordden daarop vragen van ongeruste studenten en andere inwoners van de sleutelstad.

ANP