Veel steun voor Willeke Dost-speurder Jan Huzen na arrestatie

Woedend is Jan Huzen, De man die actief speurt naar de al ruim 27 jaar vermiste Willeke Dost. Hij werd dinsdag opgepakt door de politie en uren vastgehouden omdat hij op social media oproept tot graafacties in de zoektocht naar Willeke.

De politie wil dat Jan daar mee stopt, maar die piekert daar niet over. Hij is niet te spreken over de wijze waarop hij is behandeld door de politie: ”Je wordt nog minder goed behandeld dan een varken”, zegt Jan. ”Ze pakken alles van je af en je wordt in een klein hokje gestopt. Ik ben behandeld als een crimineel”.

Lees ook: Politie pakt Willeke Dost-speurder op: ‘De maat is nu vol’

Al sinds 27 jaar is Willeke Dost vermist. De verdwijning van het toen 15 jarige meisje is een groot mysterie.

Steun

De tante van Willeke Dorst, Klaasje Wopken, heeft gereageerd op de arrestatie van amateurspeurder Jan Huzen. Huzen werd dinsdagmiddag opgepakt op verdenking van opruiing. De officier van justitie gaat bekijken wat er met de zaak gaat gebeuren. Ondertussen noemt Wopken het ”een straatgevecht tussen justitie en de zoekgroep” en laat ze weten dat het haar erg verdrietig maakt.

Huzen is blij met de steun die hij krijgt, toen hij werd gearresteerd werd hij overladen door appje en berichtjes van mensen die de zoektocht naar het vermiste meisje graag over wilden nemen.

LEES HIER ALLES OVER DE ZAAK WILLEKE DOST