112

Politie pakt Willeke Dost-speurder op: 'De maat is nu vol'

De politie heeft amateurspeurder Jan Huzen aangehouden, de man die op eigen houtje de vermissing van Willeke Dost onderzoekt. Hij wordt verdacht van opruiing. Na verhoor is Huzen dinsdagavond weer vrijgelaten. De officier van justitie beslist wat er met deze zaak gaat gebeuren, aldus de politie Drenthe.

Huzen was door de politie meermaals gewaarschuwd om te stoppen met het oproepen van mensen om te gaan graven naar het vermiste meisje. Huzen negeerde die waarschuwingen en maakte maandag bekend een groep mensen te hebben gevonden die bereid zijn om hem te helpen met graven.

Lees ook: Speurder Ab Bruintjes stopt met zoektocht naar vermiste Willeke Dost

Daarop heeft de politie hem gevraagd zich te melden op het politiebureau. Toen Huzen ook daar geen gehoor aan gaf, besloot de politie over te gaan tot arrestatie. “De maat is nu vol”, schrijft de politie op Twitter. “Huzen wordt snel aangehouden als hij zichzelf niet alsnog meldt.”

Lees ook: Politie gaat niet opnieuw zoeken naar Willeke Dost

“Wij vinden het zonder twijfel belangrijk dat mensen de politie helpen. Dat moet wel constructief gebeuren en dat betekent dat ook mensen zich aan de regels moeten houden”, aldus de politie.

Vlak voor zijn arrestatie stond Jan Hart van Nederland nog telefonisch te woord: