Weer & Verkeer

Vast op Schiphol: 'Ik had nu met een Sex on the Beach aan het zwembad willen zitten'

De boosheid zit hoog bij Kris en Jeanita van Bijnen uit Den Bosch. Vol goede moed en vooral heel veel zin stapten zij woensdagmorgen in de auto naar Schiphol voor hun 15-daagse vakantie naar het Turkse Marmaris. Om 12.00 uur arriveerden ze op de luchthaven, precies 24 uur later zijn ze nog helemaal niets opgeschoten.

“Wij zijn om 12.00 uur gistermiddag aangekomen, we zitten hier nog steeds. Het is een drama hier, we horen maar niets. Gisteren om 13.00 uur werd al duidelijk dat er bijna geen vluchten meer gingen, pas om 16.30 uur werd er voor het eerst iets omgeroepen.”

Lees ook: ‘Geen compensatie voor gestrande passagiers’

De communicatie schiet flink tekort volgens Kris, die maar niet weet waar hij aan toe is: “Ik heb gebeld met onze reisorganisatie, maar daar wordt gezegd dat ze maar niets horen van Schiphol over de vluchten. Die kunnen ons dus niet helpen. En wij zijn niet de enige reizigers hier, er lopen heel veel mensen hier rond die boos zijn.”

Sex on the beach

“Wij komen uit Den Bosch en gaan niet weg zolang we niet weten wat wij nu moeten doen. Bovendien hebben we onze auto hier staan, wij gaan die parkeerplek niet opgeven.” De teleurstelling is groot bij Kris en zijn vrouw. “Op dit moment had ik aan de rand van het zwembad willen zitten, met een Sex on The Beach in mijn hand. We zitten all inclusive, alles was prima geregeld. Het ziet er nu naar uit dat we de komende uren nog wel in de vertrekhal blijven zitten.”

Lees ook: KLM annuleert 61 vluchten in nasleep van grote brandstofstoring

Het stel heeft de nacht helaas niet in een mooie hotelkamer doorgebracht. Kris: “We hebben maar met z’n tweeën in onze auto geslapen. We hebben net onze koffers teruggekregen, ons eindelijk een beetje op kunnen frissen. Ook zitten mijn medicijnen daarin, daar kon ik ook de hele dag niet bij.”

Lees ook: Robbert zit vast in vliegtuig op Schiphol: ‘We mochten er niet uit’