Weer & Verkeer

Robbert zit vast in vliegtuig op Schiphol: 'We mochten er niet uit'

Robbert ten Broek had zijn reis naar Egypte anders voorgesteld. Als alles goed was gegaan zou hij nu halverwege het Afrikaanse land zijn maar om 16:30 staat het vliegtuig nog steeds stil voor de gate… in Amsterdam.

De ongelukkige passagier van vlucht HV1441 naar Hurghada zit al sinds 14:00 uur in het vliegtuig door een brandstofstoring op de Amsterdam luchthaven. Door de storing kunnen veel vliegtuigen niet bijtanken en dus ook niet vertrekken.

Bekertje water

Een zure appel voor Robbert. ”We zouden om 14:00 uur vertrekken, maar het is nu 16:30 geweest en we zijn nog steeds niet wijzer geworden.” Samen met de andere passagiers moest hij in het vliegtuig blijven zitten. ”Eerst werden we nog goed op de hoogte gehouden door het vliegtuigpersoneel maar nu hebben we al een tijdje niets meer gehoord. Ik denk dat ze het in de cockpit ook niet meer weten”, vertelt Ten Broek verder.

Lees ook: Storing bij kerosinetoevoer Schiphol

Wat Robbert het meest dwars zit is dat hij geen idee heeft waarom de passagiers niet van boord worden gehaald als er geen uitzicht is op een oplossing van de situatie: ”We horen niets van Transavia of van de luchthaven, het is nog maar de vraag of wij nog gaan vliegen.”

In de tussentijd hebben de passagiers maar één bekertje water gekregen, vertelt hij verder. ”In het vliegtuig valt het qua hitte wel mee maar leuk is anders. Oh, ik denk dat de tweede ronde zo voorbij komt want het cabinepersoneel komt weer langs met de trolley.”

Terminal

Rond 17:00 uur krijgen de passagiers van vlucht HV1441 naar Hurghada eindelijk antwoord. Na drie uur wachten wordt iedereen van het vliegtuig gehaald. ”We moeten nu weer naar de terminal van de luchthaven en wachten op verdere informatie, het is nog steeds niet bekend wanneer het brandstofprobleem wordt opgelost. Een ding is wel duidelijk het is chaos op Schiphol”.

Even later kregen Robbert en zijn mede-passagiers te horen dat de vlucht is geannuleerd…