112

Vader aangehouden na val 1-jarig kind van flat in Ridderkerk

De man die zaterdag door de politie is aangehouden, nadat een 1-jarig kind van een flat afviel, is de vader van het slachtoffertje. Dat meldt de politie zondagochtend. Rechercheurs onderzoeken wat zich exact heeft afgespeeld.

Lees ook: Buurman over kind dat naar beneden gegooid werd: “Hij kwam zo op het beton terecht”

De man wordt op dit moment verhoord. Vermoedelijk ging er aan het incident een ruzie in de woning vooraf. Het kindje is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een politiewoordvoerster meldt dat de moeder ook in het appartement was toen de kind naar beneden viel. Zij is als getuige gehoord.

“Gezin met wat problemen”

Een buurtbewoner vertelt bij RTV Rijnmond dat het een gezin is “met wat problemen”, maar verder niet. “De moeder van het jongetje was net alleen maar aan het huilen en rondjes aan het lopen om haar kindje op de grond. Ik hoop dat het kindje nog leeft.”

Zaterdag werd vroeg in de avond een 1-jarig kind vermoedelijk van een galerij afgegooid. Het kindje leeft, maar is in kritieke toestand en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Niet veel later werd op straat de 41-jarige vader aangehouden.

Lees ook: Baby (1) van eerste verdieping flat gegooid in Ridderkerk

De politie is nog op zoek naar getuigen.

Redactie/ANP