112

Buurman over kind dat naar beneden gegooid werd: “Hij kwam zo op het beton terecht”

Het 1-jarige kind dat zaterdag in Ridderkerk van eenhoog naar beneden is gegooid, verkeert in kritieke toestand. Een buurman zag het gebeuren: “Het was een drama om te zien. Hij kwam zo op het beton terecht. Niet best.”

Lees ook: Baby (1) van eerste verdieping flat gegooid in Ridderkerk

De man vertelt bij RTV Rijnmond dat hij naar buiten ging toen hij een man voor zijn raam heen en weer zag lopen. “Er kwam een andere man aan, die ging op de grond liggen bij mijn auto, trok zijn shirt uit en deed net alsof hij geraakt was. Hij had geen schoenen meer aan.”

Keihard gillen

Inmiddels waren de politie en hulpdiensten aanwezig. “Toen de politie de man oppakte, begon hij keihard te gillen,” volgens de buurman. Hij kent het gezin niet. “Ik heb de vrouw wel eens zien lopen in de buurt, maar die gozer tussen de auto’s ken ik al helemaal niet.”

Een andere buurtbewoner vertelt bij de zender dat het een gezin is “met wat problemen”, maar verder niet. “De moeder van het jongetje was net alleen maar aan het huilen en rondjes aan het lopen om haar kindje op de grond. Ik hoop dat het kindje nog leeft.”

Op zoek naar getuigen

De politie is nog op zoek naar getuigen.

Zaterdag werd vroeg in de avond een 1-jarig kind van een galerij afgegooid. Het kindje leeft, maar is in kritieke toestand en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Niet veel later werd in dezelfde straat een 41-jarige man aangehouden. Wat zijn relatie tot het kind is, is nog niet bekend.

Beeld: Video Duivestein