112

Vader (44) en dochter (4) overleden na ongeluk op Duitse snelweg A8

Bij een ernstig verkeersongeval op de A8 bij München zijn een Nederlandse man (44) en zijn driejarige dochter om het leven gekomen. De 39-jarige moeder en twee kinderen van 11 en 13 jaar oud raakten ernstig gewond, meldt de Duitse politie.

Het busje van het gezin raakte van de weg en botste tegen een boom. Het voertuig werd bestuurd door de moeder.

Bekneld

Volgens de politie is de oorzaak van het ongeluk, dat zich rond 7.30 uur voordeed, nog niet duidelijk. Het gezin was met busje onderweg naar het zuiden. De kinderen zijn na de klap in het busje bekneld geraakt en de brandweer heeft hen eruit moeten ontzetten. De gewonden zijn naar een ziekenhuis afgevoerd. De A8 richting Salzburg is urenlang afgesloten geweest.

Update 31-07:
De vader en zijn 4-jarige dochtertje die afgelopen weekend omkwamen bij het ernstige ongeluk op de Duitse A8, worden volgende week begraven. Dat laat uitvaartverzorger Simone Beijer weten.

De uitvaart vindt plaats op 9 augustus in Scherpenzeel. “Iedereen die de familie een warm hart toedraagt is welkom om deze dienst bij te wonen”, schrijft Beijer. Na de uitvaart wordt er in een stille tocht naar de begraafplaats gelopen. Er is een condoleanceregister geopend waar iedereen een boodschap of herinnering kan delen.

ANP
Beeld: Reuters