Gezondheid

Uit elkaar gerukt stel Riek (85) en Kees (90) na weken weer herenigd

Het hoogbejaarde stel Riek en Kees Stougie uit ‘s-Gravenzande zijn na weken weer herenigd. Deze week heeft Riek haar intrek genomen in verzorgingstehuis de Kreek en kon Kees na weken weer bij zijn vrouw op bezoek. “Ik ben dolgelukkig!”, laat Kees weten aan Hart van Nederland.

Oma Riek belandde deze zomer in het ziekenhuis door acute verwardheid. Hierdoor moet ze voortaan in een verzorgingstehuis wonen. Ze is de afgelopen maanden al zes keer verhuisd. Even leek het erop dat ze in een verzorgingstehuis in Pijnacker moest verblijven. Dichterbij haar man was geen optie.

Lees ook: Intens verdrietig: hoogbejaard echtpaar Riek en Kees na 66 jaar uit elkaar gerukt

‘Het is stil’

Haar man Kees (90) was intens verdrietig dat hij zijn vrouw niet meer zelfstandig kon bezoeken. ”Ik vind het erg. Het is stil. Als je wakker wordt is er niemand”, zei hij eerder voor de camera van Hart van Nederland.

Na de media-aandacht kwam er schot in de zaak en werd mevrouw Stougie bovenaan de wachtlijst gezet van verzorgingstehuis de Kreek in ‘s-Gravenzande. Zodra daar een plek vrij zou komen, kon ze weer op loopafstand van haar man wonen.

‘Dolgelukkig’

Donderdagmiddag heeft Kees voor het eerst in vier weken zijn vrouw weer kunnen bezoeken. “Ik ben dolgelukkig!” vertelt Kees enthousiast. “Ga er nu weer elke middag heen.”

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.