112

Twee doden op Brunssummerheide nog altijd een mysterie, politie start passantenonderzoek

Een dag na het drama op de Brunssummerheide in Heerlen, waarbij een man en een vrouw op gewelddadige wijze om het leven werden gebracht, is het nog altijd een raadsel wat er precies met het tweetal is gebeurd.

In de hoop meer informatie over de doodsoorzaak te verzamelen, is de politie daarom woensdagochtend een passantenonderzoek gestart. Wandelaars, fietsers en andere voorbijgangers wordt gevraagd of zij iets hebben gehoord of gezien op de bewuste dag. Ook worden hun gegevens door agenten genoteerd.

Nicky Verstappen

Zo’n zelfde onderzoek werd ook gehouden kort na de moord op Nicky Verstappen, in 1998. Een agent noteerde toen in de buurt van de Brunssummerheide de naam van Jos B. Twintig jaar na de moord werd B. in augustus vorig jaar opgepakt na een honderd procent DNA-match tussen dat van hem en het DNA dat werd gevonden op de kleding van Nicky.

Lees ook: Zestien tips over twee doden op Brunssummerheide in Heerlen

Dinsdagavond werd in het programma Opsporing Verzocht aan de dood van het tweetal. Daarop zijn zestien tips binnengekomen bij de politie. De identiteit van de man en de vrouw is bij de politie bekend, maar wordt niet naar buiten gebracht, omdat nog niet alle nabestaanden op de hoogte zijn gesteld.