112

NS-directeur Roger van Boxtel: 'Treinbeschieting Brabant was wild west'

President-directeur Roger van Boxtel van de NS noemt de treinbeschieting door twee 15-jarige jongens ”het wilde westen.”

De NS-topman stelt voor dat de daders een maand voor NS komen werken. Van Boxtel hoopt dat de daders dan ”realiseren wat ze aangericht hebben”.  Dit zegt hij tegenover het NOS Radio 1 Journaal.

De minderjarige daders schoten gisteren metalen balletjes met een nepwapen op twee langsrijdende treinen. De treinen werden stilgezet in Breda en Eindhoven met kapotte ruiten. Ze worden verdacht voor vernieling van de treinen.

Gezond verstand

“Mensen denken tegenwoordig dat alles maar kan. Laten we hopen dat het gezond verstand weer indaalt bij iedereen in Nederland: blijf met je handen van onze medewerkers af en laat wapens of vuurwapens gewoon liggen” zegt Van Boxtel over het incident.

Ook de politie is bezorgd. ”Het feit dat jongetjes van 15 jaar dit soort nepwapens hebben, baart ons zorgen. Je ziet wat voor een ellende het kan veroorzaken als je met metalen balletjes schiet. Het lijkt onschuldig, maar dat is het niet.”