112

Twee treinen in Brabant mogelijk beschoten, twee daders aangehouden

Twee treinen zijn vrijdagavond mogelijk beschoten op het traject tussen Tilburg en Breda.

Een van de treinen die werd beschoten staat op het station van Breda. Vijf ruiten van de trein zijn gesneuveld. Er raakte niemand gewond.

De politie hield kort daarna, op aanwijzing van een getuige, twee jongens van 15 jaar uit Breda en Dorst aangehouden in Dorst. Ze hadden balletjespistolen bij zich met metalen ballen en worden verdacht van het vernielen van de treinen.

Gaten in meerdere ramen

Een passagier van de trein vertelt aan Hart van Nederland dat de machinist op het station van Breda vertelde dat iedereen uit moest stappen. Het gebeurde vlak voor de trein het station binnenreed, vertelt Niels Wenstedt. “Er zitten gaten in meerdere ramen en in andere delen van de trein. Inmiddels is de trein en omgeving afgezet met lint en is de politie bezig met hun onderzoek.”

Wat er precies gebeurd is, kan de politie nog niet zeggen, maar volgens Niels was het “duidelijk iets anders dan een steen”. De treinen zijn apart gezet en worden zaterdag uitgebreider onderzocht.

In Eindhoven werd mogelijk een andere trein beschoten. De trein kwam het station binnengereden met een kapotte ruit. Ook hier raakte niemand gewond. De politie laat weten dat ze serieus rekening houdt met twee schietincidenten.

‘Dit moet stoppen!!’

NS-topman Roger van Boxtel reageerde op Twitter op de incidenten. “Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten… Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!!”, aldus Van Boxtel.

Beeld: SQ Vision