Opmerkelijk

Thomas Cook-reizigers in buitenland: 'We moesten bijlappen of anders stonden we op straat'

De problemen voor Thomas Cook-reizigers in het buitenland houdt maar niet op. In Spanje en Turkije hebben verschillende hotels gedreigd om hun Nederlandse gasten, die via Thomas Cook hebben geboekt, op straat te zetten als zij niet zouden betalen.

Mandy van der Horst is via Thomas Cook op vakantie in Turkije maar werd door het hotel bijna op straat gezet. ”We kregen een briefje op onze deur dat we naar de receptie moesten komen. Toen we daar aankwamen werden we een kamertje ingelokt en opgesloten. Toen kregen wij de mededeling: ‘Of jullie betalen nu 500 euro, of wij checken jullie nu uit”.

Dit terwijl er vanuit Nederland wordt gezegd vooral niet zelf te betalen. Net als andere Nederlanders heeft ook Mandy het advies gekregen om dat te doen. ”Het is vreemd, want als wij het noodnummer bellen dan zeggen zij dat er een garantiemail komt. Maar die heeft het hotel nog niet ontvangen.” Als Mandy niet voor vanavond, in contanten, heeft afgetikt dan wordt zij op straat gezet.

Lees ook: ‘Thomas Cook-gedupeerden moeten niet zelf gaan knutselen met tickets’

‘Toegangspassen deden het niet meer’

Ook Linda Vermeer die op vakantie is in Spanje heeft vergelijkbaars meegemaakt. ”Wij kwamen na een frisse duik bij het zwembad terug in het hotel en toen deden onze toegangspassen het niet meer”, vertelt Linda over de telefoon. ”Daar sta je dan in de bikini. Toen werd ons gezegd dat we direct onze rekening moesten betalen anders mochten we niet meer bij onze koffers.”

Uiteindelijk mocht Linda en haar vriendin vannacht nog wel hun kamer in. Maar ook zij moeten voor vannacht met een bewijs komen dat Thomas Cook gaat betalen. ”Mocht dat niet gebeuren dan staan wij gewoon op straat”, zucht Linda.