112

Tegel op trein gegooid bij Sittard: 'Deze gek moet gepakt worden'

Bij Sittard is maandagavond vanaf een viaduct een stoeptegel op een intercity gegooid. Spoorbeheerder ProRail meldt dat het incident goed afliep, alleen een ruitenwisser van de trein is gesneuveld.

Volgens een woordvoerder van ProRail heeft de tegel de ruit van de trein op een haar na gemist. De machinist hoorde een harde klap toen de tegel op de intercity terechtkwam. Hij heeft de trein in Sittard stilgezet.

Tegel gegooid van viaduct

Volgens een woordvoerder van NS was de trein leeg tijdens het incident. De machinist zag mensen op een viaduct staan. Daarbij had iemand iets in de hand. Daarna kwam de tegel naar beneden.

De machinist is flink geschrokken maar het gaat goed met hem.

‘Het is ongelofelijk dat mensen hier toe in staat zijn. De politie onderzoekt de zaak en morgen wordt er aangifte gedaan. De gek die dit heeft gedaan moet worden gepakt’, aldus de woordvoerder van ProRail.

Treinen beschoten

Afgelopen vrijdag werden twee treinen in Noord-Brabant beschoten. Daardoor sneuvelden vijf ruiten. Er raakte niemand gewond. Nog dezelfde avond hield de politie twee 15-jarige jongens met balletjespistolen uit Dorst en Breda aan. Ze worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit en moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden.