112

Rotterdamse man die agent neersloeg bij trouwstoet blijft nog zeker tot volgend jaar vastzitten

De Rotterdammer die in de cel zit voor het buiten westen slaan van een agent die in Rotterdam ingreep bij een trouwstoet, blijft tot begin volgend jaar in voorarrest.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam beslist. De man wordt verdacht van zware mishandeling.

Onder het bed

De 25-jarige man – de broer van de bruid – werd eerder deze maand in Lopik opgepakt. Agenten vonden hem onder een bed, waar hij zich had verstopt. Hij moet begin januari voor de rechter verschijnen, een datum is nog niet bekend.

Lees ook: Politie pakt deelnemer trouwstoet die agent knock-out sloeg

Het incident gebeurde 30 augustus. Rond 16.00 uur werd de politie gewaarschuwd over de trouwstoet, omdat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden, mensen op autodaken zaten en het overige verkeer stopten en blokkeerden. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Bewustzijn verloren

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor.

Lees ook: Man die agent neersloeg bij trouwstoet is broer van de bruid

De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.